İzmit Belediyesi, geri dönüşüm çalışmalarında iş birliği yapılan firmalarla bir araya gelerek “İzmit Çınar Atık” uygulamasıyla ilgili firma yetkililerine bilgi verdi
İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz ile müdürlük personelleri, geri dönüşüm çalışmalarında işbirliği içerisinde olunan firmalarla İzmit Belediyesinde bir araya geldi. Kim Bilişim Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Genel Koordinatörü Kerim Koral, Deha Bitkisel Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretimi San. ve Tic. A.Ş Bölge Koordinatörü Hakan Köksel ve Bölge Sorumlusu Faruk Atmaca, Trend DK Tekstil San. ve Tiç. Ltd. Şti. Genel Koordinatörü Ali Sinan Yaşar ve Çevre Mühendisi Aslıhan Balcıoğlu, Tanrıkulu Şirketler Grubu Kurumsal İlişkiler Uzmanı Kübra Tekneci ve Çevre Mühendisi Uğur Özalp, Exitcom Recyling Yerel Yönetimler Proje Yöneticisi Esra Satır Tiryaki ve İş Geliştirme Müdürü Ülkü Karabulut’un yer aldığı toplantıda, İzmit Belediyesinin 2020 yılı içerisindeki geri dönüşüm çalışmaları ve “İzmit Çınar Atık” uygulamasıyla ilgili firmalara bilgi verildi.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ
Toplantıda, “İzmit Çınar Atık” uygulamasının içeriği ile ilgili firmalarla geniş kapsamlı bir sunum yapılırken uygulamanın geniş kitlelere ulaşarak geri dönüşüm çalışmalarının tüm kente yayılması için firma temsilcileriyle fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda konuşan Ünal Özmural, “Geri dönüşüm çalışmalarında güzel noktalara geliyoruz. Bu noktalara gelmemizde sizlerin büyük katkısı var. Bugün sizinle bir araya gelerek geri dönüşüm çalışmaları ve İzmit Çınar Atık uygulamasıyla ilgili fikirlerinizi ve önerilerinizi almak istedik. İzmit Belediyesini geri dönüşüm konusunda öncü konuma getirerek Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz. Bu çerçevede örnek uygulamalara imza atıyoruz. Çalışmaları başlatmaktan ziyade sürdürülebilir olmalarını sağlamak daha önemli. Bu konuda sizlerle birlikte yol yürüyerek ortak çalışmalar yapacağız” dedi.
“İZMİT ÇINAR ATIK” BİR TIK UZAKTA
Uygulama hakkında bilgi alan firma temsilcileri, bu uygulama sayesinde vatandaşların geri dönüşüme daha hızlı ve kolayca adapte olacağını belirtirken, firmaların de uygulama sayesinde daha hızlı bir geri dönüşüm hizmeti verebileceğini keydettiler. Doğa dostu İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen İzmit Çınar Atık uygulaması sayesinde vatandaşlar kendilerine en yakın ambalaj atıkları, cam atıkları, elektronik atıklar, yağ atıkları, tekstil atıkları, pet şişe atıkları, pil atıkları için oluşturulan atık noktalarına ulaşabilecek. Doğaya ve geri dönüşüme destek vermek isteyen vatandaşlar
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.atiknoktalari adresinden uygulamayı indirerek detaylı bilgi sahibi olabilirler.